Výzva - proč to funguje?


Dávání si výzev v životě má mnoho pozitivních přínosů.
Proč by si člověk měl v životě dávat výzvy?
 
Rozvoj a růst: Výzvy Vám umožňují učit se novým pozitivním způsobem. Když se postavíte před novou výzvu, získáte nové dovednosti, zlepšíte své znalosti, překonáváte snadněji překážky, dozvíte se mnohé o sobě. Tím se posunete dál a dosáhnete osobního a profesního růstu.
Sebevědomí: Úspěšné zvládnutí výzev Vám poskytuje důvěru v sebe sama. Když si dokážete poradit s nastavenými úkoly, budete věřit ve své schopnosti a budete silnější.
Životní spokojenost: Dosažení cílů a překonání výzev přináší pocit uspokojení a radosti, dostáváte se do flow.
Nové zkušenosti: Díky výzvám získáte nové zkušenosti. Objevíte nové zájmy, setkáte se s novými lidmi a prozkoumáte nová místa. Předcházíte syndromu vyhoření.
Posílení odolnosti: Zvládání výzev Vás naučí, jak se vyrovnávat se stresem a tlakem. To Vám pomůže vyvinout svoji emocionální odolnost a lépe se vypořádat s nečekanými situacemi. Naučíte si stanovovat vlastní hranice.
Motivace: Výzvy Vás budou motivovat. Stanovení si cílů a pracování na jejich dosažení Vás udržuje aktivní a zaměřené na to, čeho chcete dosáhnout. Vnášejí do života radost.
Střídání rutiny: Dávání si výzev Vás vytrhne z rutiny každodenního života, umožní Vám prožívat nové zážitky, naučíte se na věci dívat z různých úhlů pohledu. Vše půjde snadněji.
Vytváření vzpomínek: Zvládání výzev Vám umožní vytvářet vzpomínky a příběhy, které budete moci sdílet s ostatními. Vaše úspěšné vzpomínky pomohou ale nejvíce Vám samým. 
Překonání obav: Postavit se výzvám Vám umožní překonat své obavy a pochybnosti. Zjistíte, že jste schopni dosáhnout mnohem více, než jste si mysleli a také toho dosáhnete. 
Inspirace pro ostatní: Vaše úspěchy při zvládání výzev mohou inspirovat a motivovat i ostatní lidi kolem Vás. Ovlivnit pozitivně okolí dává životu další rozměr a smysl. 
 
Vykročením ze své komfortní zóny posouváte své hranice a možnosti. Nastavíte-li si to dobře, bude Vás to bavit, budete se na to těšit a dosáhnete svých cílů. A nejen to, daleko hlouběji poznáte sami sebe a začnete se cítit dobře přesně tam, kde právě teď jste a to je pro mnohé hodně.
 
Krásné dny.
Jindra Vodárková